Can Juncosa és una empresa familiar de Mallorca que des del 1902 ajuda la seva clientela a decidir les solucions més adients per donar forma als espais en què transcorre la seva vida diària.

CLIENTS

SERVEIS

CAN JUNCOSA

L’any 1902 Lambert Juncosa Massip va crear la primera Societat per a la fabricació de mobles a Palma. D’origen català, va arribar a Mallorca per treballar a la fàbrica de mobles de Joan Ferrà, al carrer de Les Minyones. En aquella família conegué la que després seria la seva esposa, Enriqueta Iglesias, cosina dels Ferrà.

Can Juncosa del carrer Indústria de Palma fou sempre considerada una de les millors fàbriques de mobles i decoració de luxe. Són dignes d’esmentar encàrrecs de gran dificultat realitzats per a les millors famílies, empreses i institucions de Mallorca: El Teatre Líric i Teatre Principal, L’Ajuntament, El Gran Hotel, etc.

A finals dels anys 30 l’empresa passa per moltes dificultats i, amb la mort d’En Lambert Juncosa l’any 1941, assumeix la responsabilitat el seu fill Àngel Juncosa Iglesias. Jove de 25 anys i amb els estudis acabats d’Arquitectura d’Interiors a Stuttgart , amb gran sacrifici i molt d’esforç recupera la prosperitat de l´Empresa.

El 1951 reforma la botiga del carrer Sant Nicolau, fins llavors dedicada a l’exposició i venda de mobles, per tal de convertir-la en el primer negoci especialitzat en tapisseries i catifes a Palma. Aquesta activitat s’ha mantingut fins als nostres dies, ampliant l’oferta amb complements per a la decoració.

L’any 1958, Blanca Aysa, esposa de n’Àngel, obrí EDA a l’Avinguda Jaume III de Palma. Dona de molta empenta, personalitzà l’èxit empresarial familiar iniciant el que llavors serà l’activitat comercial principal de Can Juncosa: Elements per a Decoració i Arquitectura.

El 1969 s’incorpora definitivament a l’empresa Àngel Juncosa Aysa que, a més dels coneixements adquirits ajudant el seu pare a la fàbrica de mobles del carrer Indústria, estudià al Royal College of Art de la Universitat de Londres, on s’especialitzà en disseny de mobles i Arquitectura d’Interiors.

L’activitat principal de la firma es concentra en els nous locals que encara avui ocupa al Polígon de Can Valero, dissenyats pel mateix Àngel i inaugurats el 1971 amb una gran exposició, a més de magatzems de mobles, teles i catifes, nous tallers d’ebenisteria, tapisseria, acabats i taller de confecció de cortines.

L’expansió del mercat del moble seriat i la manca de mà d’obra especialitzada determinaren el tancament del taller de mobles per encàrrec, amb la finalitat de potenciar la venda de mobles i teles per a la decoració.

El 1993, es jubilà Don Àngel després de cinquanta anys de feina, al temps que Jacqueline Vecchierini, esposa d´Àngel Juncosa Aysa, s’integra a l’equip de gestió per tal d’actualitzar la imatge dels locals comercials i potenciar la secció de tèxtils, un dels pilars comercials de Can Juncosa, tot integrant noves marques i seleccionant els millors productes.

El 2014 s’incorpora a l’equip Patricia Juncosa Vecchierni, qui va obtenir el títol de Doctor en Arquitectura per l’ETSAB de Barcelona amb una beca d’investigació a la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard. L’any 2000 es trasllada als Estats Units, primer a Boston i després a Nova York, on imparteix cursos a la School of Visual Arts i treballa al Departament d’Arquitectura i Disseny del MoMA organitzant exposicions de disseny contemporani.

Patricia aprofitarà els seus contactes i coneixements d’arquitectura i disseny per ampliar l’abast de l’Empresa i donar-li major projecció internacional, dinamitzar els mètodes de màrketing i impulsar el moble contemporani.

Després de quatre generacions i més de 100 anys d’història, Can Juncosa i el seu equip humà continuam treballant per oferir producte actual de màxima qualitat i proporcionar el millor servei als nostres clients.

IR A CONTACTO