Can Juncosa és una empresa familiar de Mallorca que des del 1902 ajuda la seva clientela a decidir les solucions més adients per donar forma als espais en què transcorre la seva vida diària.

CLIENTS

SERVEIS

CAN JUNCOSA & EDA

L’any 1902 Lambert Juncosa Massip va crear la primera Societat per a la fabricació de mobles a Palma. D’origen català, va arribar a Mallorca per treballar a la fàbrica de mobles de Joan Ferrà, al carrer de Les Minyones de la mateixa ciutat. En aquella família conegué la que després seria la seva esposa, Enriqueta Iglesias, cosina dels Ferrà.

Can Juncosa del carrer Indústria de Palma fou considerada una de les millors fàbriques de mobles i decoració de luxe. Són dignes d’esmentar encàrrecs de gran prestigi realitzats per a les millors famílies, empreses i institucions de Mallorca com el Teatre Líric, el Teatre Principal, L’Ajuntament de Palma, el Gran Hotel, etc.

A finals dels anys 30 l’empresa passà per moltes dificultats i, amb la mort de Lambert Juncosa l’any 1941, el seu fill Àngel Juncosa Iglesias n’assumí la responsabilitat. Jove de 25 anys i amb els estudis acabats d’Arquitectura d’Interiors a Stuttgart, aconseguí recuperar la prosperitat de l´Empresa amb gran sacrifici i molt d’esforç.

El 1951 es reformà la botiga del carrer Sant Nicolau, fins llavors dedicada a l’exposició i venda de mobles, per tal de convertir-la en el primer negoci especialitzat en tapisseries i catifes a Palma.

L’any 1958, Blanca Aysa, esposa de n’Àngel i dona de molta empenta, obrí l’establiment EDA a l’Avinguda Jaume III de Palma i personalitzà l’èxit empresarial familiar iniciant el que llavors serà l’activitat comercial principal de Can Juncosa: Elements per a Decoració i Arquitectura.

El 1969 s’incorporà definitivament a l’empresa Àngel Juncosa Aysa que, a més dels coneixements adquirits ajudant el seu pare a la fàbrica de mobles del carrer Indústria, estudià al Royal College of Art de la Universitat de Londres, on s’especialitzà en disseny de mobles i Arquitectura d’Interiors.

L’activitat principal de la firma es concentra en els nous locals que encara avui ocupa al Polígon de Can Valero, dissenyats pel mateix Àngel Juncosa i inaugurats el 1971 amb una gran exposició, així com magatzems de mobles, teles i catifes.

L’expansió del mercat del moble seriat i la manca de mà d’obra especialitzada determinaren posteriorment el tancament del taller de mobles per encàrrec, amb la finalitat de potenciar la venda de mobles i teles per a la decoració.

El 1993, es jubilà Àngel Juncosa Iglesias després de cinquanta anys de feina, al temps que Jacqueline Vecchierini, esposa d´Àngel Juncosa Aysa, s’integrà a l’equip de gestió per tal d’actualitzar la imatge dels locals comercials i potenciar la secció de tèxtils, un dels pilars comercials de Can Juncosa, tot integrant noves marques i seleccionant els millors productes.

El 2014 s’incorporà a l’equip Patricia Juncosa Vecchierni, Doctora en Arquitectura per l’ETSAB de Barcelona amb una beca d’investigació a la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard. L’any 2000 s’havia traslladat als Estats Units, primer a Boston i després a Nova York, on va impartir cursos a la School of Visual Arts i va treballar al Departament d’Arquitectura i Disseny del MoMA organitzant exposicions de disseny contemporani.

Patricia aprofitarà els seus contactes i coneixements d’arquitectura i disseny per ampliar l’abast de l’Empresa i donar-li major projecció internacional, dinamitzar els mètodes de màrketing i impulsar el moble contemporani.

Posteriorment, en 2017, acomplida l’etapa contributiva a la empresa familiar, obtindrà la plaça de Conservadora i Cap de Col.leccions de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

Ramón Cabrinetti Garrido, executiu de vendes a Can JUNCOSA i EDA des de 1995, assumeix actualment el compromís de continuïtat com a creador de la nova EDA, començant així una altra etapa de gestió.

Àngel Juncosa Aysa, responsable de Juncosa Estudio, S.L., en aquests moments col.labora com a Consultor amb l’equip de EDA en els projectes que li siguin requerits.

Després de quatre generacions i més de 100 anys d’història, continuam treballant per oferir producte actual de màxima qualitat i proporcionar el millor servei als nostres clients.

IR A CONTACTO